dissabte, 30 de gener del 2016

Una ressenya col·lectiva de la mà de Tot és una mentida

El dimecres passat Tot és una mentida va publicar la llista dels millors llibres del 2016 segons els lectors. Ací una servidora va proposar El lector del tren de les 6.27 h, perquè es una delícia, com vaig comentar en la seua entrada corresponent. No m'estranya que l'autora d'Un món de llibres coincidira amb la meua opinió. M'agrada la llista, perquè són opinions personals que, en general, comuniquen més les sensacions de la lectura més que el tipus d'argument o el gènere de la lectura. A més, m'ha resultat molt útil, ja que he pogut descobrir nou blocs, pàgines webs, autors i, sobretot, llibres. 

Biblioteca de la il·lustradora Paula Bonet (AD Revista)
Dels llibres comentats, jo me'n quede alguns per a la llista de llibres pendents:

REPARAR ELS VIUS, de Maylis de Kerangal (Angle)
Recomanat per Manel Xicota: “Segurament, entre els molts que m’han agradat d’aquest any, hauria de destacar, per damunt dels altres, “Reparar els vius” de la Maylis de Kerangal. Una gran obra que parla de la mort…, que s’endinsa en el terreny de la vida, per tant, doncs, malgrat una primera lectura negativa, n’hi ha una de segona, gens sobrera, de positiva. I a més a més, ho fa amb una gairebé prosa poètica que embelleix fins i tot la mort. I amb una excel·lent.lenttraducció del Jordi Martín Lloret”.
DIARI D’UN BOIG I ALTRES HISTÒRIES, de Lu Xun (Edicions de 1984)
Recomanat per Sílvia Fustegueres (L’Illa deserta i Caràcter xinès): "Se’l considera el pare de la literatura xinesa moderna. Es tracta d’una recopilació de relats boníssims, amb una fantàstica traducció de Carles Prado”.
ALGÚ, d’Alice McDermott (Minúscula)
Recomanat per Montse Frauca (Lletres minúscules): "Alice McDermott destil·la la vida de la Marie i la fa significant, la fa gran. Tot i res té importància, com les nostres vides".
EL GAT, de Georges Simenon (El Acantilado)
Recomanat per Elena Soler Segura (Traduccions ESS)

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Lucky Buke - Ressenyes de llibres
Maira Gall